Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ριζόγαλο

Ρυζόγαλο
Υλικά
3 νεροπότηρα γάλα
3 κούπες ρύζι
3 κούπες ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
κανέλα
Εκτέλεση
Αφού βράσει το νερό θα ρίξουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράση, στη συνέχεια θα ρίξουμε το γάλα αφού προηγουμένως έχουμε κρατήσει ένα κρασοπότηρο γάλα για να το ανακατέψουμε με το άνθος αραβοσίτου.Αφού αρχίζει να πήζει το ρυζόγαλο θα προσθέσουμε το ανακατεμένο γάλα με το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.Στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καταλάβουμε ότι η ζάχαρη έχει λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.Σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.




video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου