Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ραβανί

Ραβανί
Υλικά
1 1/2 κούπα αλεύρι πού φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι
5 αυγά
1/2 κούπα γάλα
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλιά αλάτι
1/2 κουταλιά άνθος αραβοσίτου
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το να χτυπήσουμε την ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά περίπου στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο όταν το μείγμα είναι έτοιμο βουτυρώνουμε το ταψί ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά .Για το σιρόπι μας θα βάλουμε 3 ποτήρια ζάχαρη χυμό από ένα λεμόνι και 2 1/2 ποτήρια νερό θα τα βάλουμε στην κατσαρόλα θα βράσουν και το σιρόπι είναι έτοιμο .Όταν το γλυκό μας έχει ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει θα του ρίξουμε το ζεστό σιρόπι,και όταν το γλυκό μας απορροφήσει το σιρόπι θα πασπαλίσουμε με τρούφα χρωματιστή.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου