Σούπες

Γιουβαρλάκια
Υλικά
1 κιλό κιμά
2 κούπες ρύζι
μαιντανό
άνιθο
χυμό από 1 λεμόνι
καρότο
κρεμμύδι
σκόρδο
2 κύβους κρεατικών
2 αυγά
1 πατάτα
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
αλεύρι για το αλεύρωμα στα γιουβαρλάκια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το να ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μούλτι και να κόψουμε στο χέρι τον άνιθο και τον μαϊντανό, αφού κόψουμε τα υλικά μας θα τα ρίξουμε στον κιμά μαζί και το ρύζι ,αλατοπίπερο και θα πλάσουμε με το χέρι.Στη συνέχεια πλάθουμε τον κιμά σε μικρά μπαλάκια τα βουτάμε στο αλεύρι και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. έχουμε βάλει το νερό στην κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο την πατάτα με το καρότο κομμένα σε κύβους , 2 κύβους κρέατος ,αλατοπίπερο και στο τέλος τα γιουβαρλάκια (το νερό πρέπει να είναι πολύ ζεστό για να μην διαλύσουν).Όταν η σούπα είναι έτοιμη φτιάχνουμε το αβγολέμονο ως εξής : θα σπάσουμε 2 αυγά θα ρίξουμε το λεμόνι και θα τα χτυπήσουμε για 2-3 λεπτά .Όταν τα χτυπήσουμε παίρνουμε με μια κουτάλα ζουμί ζεστό από την κατσαρόλα μας και συνεχίζουμε να χτυπάμε έως ότου ζεσταθεί το αβγολέμονο.Το ρίχνουμε στην σούπα μας απλώνοντας το παντού ,στη συνέχεια το κουνάμε κυκλικά όπως δείχνει το βίντεο.

















video





Φακές
Υλικά
φακές
κρεμμύδι
σκόρδο
 πιπεριά
κολοκύθι
κύβο λαχανικών
φύλλα δάφνης
λάδι
αλάτι
πιπέρι















video