Γλυκά




Ρυζόγαλο
Υλικά
3 νεροπότηρα γάλα
3 κούπες ρύζι
3 κούπες ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
κανέλα
Εκτέλεση
Αφού βράσει το νερό θα ρίξουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράση, στη συνέχεια θα ρίξουμε το γάλα αφού προηγουμένως έχουμε κρατήσει ένα κρασοπότηρο γάλα για να το ανακατέψουμε με το άνθος αραβοσίτου.Αφού αρχίζει να πήζει το ρυζόγαλο θα προσθέσουμε το ανακατεμένο γάλα με το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.Στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καταλάβουμε ότι η ζάχαρη έχει λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.Σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
 

 







Ραβανί
Υλικά
1 1/2 κούπα αλεύρι πού φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι
5 αυγά
1/2 κούπα γάλα
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλιά αλάτι
1/2 κουταλιά άνθος αραβοσίτου
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το να χτυπήσουμε την ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά περίπου στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο όταν το μείγμα είναι έτοιμο βουτυρώνουμε το ταψί ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά .Για το σιρόπι μας θα βάλουμε 3 ποτήρια ζάχαρη χυμό από ένα λεμόνι και 2 1/2 ποτήρια νερό θα τα βάλουμε στην κατσαρόλα θα βράσουν και το σιρόπι είναι έτοιμο .Όταν το γλυκό μας έχει ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει θα του ρίξουμε το ζεστό σιρόπι,και όταν το γλυκό μας απορροφήσει το σιρόπι θα πασπαλίσουμε με τρούφα χρωματιστή.























Μεθυσμένο μωσαϊκό
Υλικά
2 κούπες γάλα
1 πακέτο μπισκότα
2 πακέτα μου σοκολάτα
Βιτάμ
1/2 κρασοπότηρο λικέρ μέντα
1/2 κρασοπότηρο λικέρ μπανάνα
λαδόκολλα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το γάλα σε μια λεκάνη μαζί με τα 2 φακελάκια σοκολάτα,τα λικέρ,το Βιτάμ (βούτυρο) και τα ανακατεύουμε με το μίξερ.Όταν το μείγμα είναι έτοιμο τρίβουμε μέσα τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όπως δείχνει το βίντεο.Στη συνέχεια απλώνουμε την λαδόκολλα και ρίχνουμε πάνω το μείγμα μας,το απλώνουμε ,το τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.























Μερέντα
Υλικά
βιτάμ
γάλα ζαχαρούχο
κακάο


























Κέικ πορτοκάλι
Υλικά
φρέσκο χυμό πορτοκάλι από 3 πορτοκάλια
1/2 κιλό αλεύρι πού φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
11/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
4 αυγά
άχνη ζάχαρη
σοκολάτα γλάσο




















Κέικ σοκολάτα
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
3 αυγά

2 κουταλιές της σούπας κακάο
σοκολάτα γλάσο και σοκολάτα τρούφα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα έως ότου το μείγμα μας γίνει αφράτο. Λαδώνουμε τη φόρμα μας την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ρίχνουμε το μείγμα μέσα και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν ψηθεί το γαρνίρουμε όπως δείχνει το βίντεο.